Zenehallgatás motorozás közben, még jó, hogy volt rajtam bukósisak!

Egy irgalmatlan nagy baleseten vagyok túl, aminek a kimenetele a szerencsének, de főleg a motoros bukósisaknak köszönhetően nem lett nagy baj.

A zene a mindenem, imádom, ha a fülemben dübörög a kettő-négy, egyszerűen elvisz egy másik szebb és jobb világba. Sokan tudjátok, hogy miről beszélek, ezért azt is megérthetik, hogy zavar a zaj, és ha tehetem, akkor kizárom az életemből, mert egy elég nagy frusztrációs forrás. Ami érdekes ebben, hogy motorozni pedig imádok, de mivel nagy zajjal jár, nem tudok, annyit menni vele amennyit szeretnék, ezért ki kellett gondolnom valami megoldást erre.

Egyik cimborám egy hangszerboltban dolgozik, és mondta, hogy most kaptak valami nagyon spéci fülhallgatókat. Kicsik és olyan zajkiszűrőkkel rendelkeznek, mint a legjobb hallásvédők, ezen kívül kiváló tiszta hangzást biztosít.

Nem is kellett nekem több érv, vettem is egy párt, még jó, hogy van kedvezményem haverom által.

Zárása mentem, hogy együtt jöhessünk el cimborámmal, és hazafele menet, már ki is próbáltam a fülhallgatót! Amint nyeregben voltunk, feltoltam max hangerőre a telefonom és már kaptam is a kiváló tisztaságú hangképet a fülembe.

Nem hallottam mást, csak a muzsikát, fantasztikus élmény volt!

Kicsi volt a füles így pont jól elfért az új bukósisakom alatt, ami kedvesemtől kaptam szülinapomra.

Még szerencse, hogy figyelni szokott, amikor a motorozásról beszélek, mert pontosan azt a zárt bukósisakot vette meg, amiről áradoztam neki. Pedig féltem, hogy véletlenül krossz, vagy nyitott fejfedőt fog venni, de nem így lett. Kiderült, hogy ezt úgy sikerült kiviteleznie, hogy online rendelte, de kért segítséget a honlap ügyfélszolgálatánál, hogy az én fémparipámhoz milyen illik. Miután birtokában volt a megfelelő tudásnak, megrendelte pont azt a sisakot, amiről áradoztam neki pár hónapja! Gyönyörű matt fekete mestermunka, olyan mintha a fejemre öntötték volna! Hozzá fűzte, hogy meglepődött, mennyire gyorsan és zökkenő mentesen ment a rendelés. Ha elakadt, az oldalon talált hozzá segítséget, ezért eddig ez volt a kedvenc meglepetése, amit eddig nekem vett.

Mosolyogtam és örültem, hogy ilyen figyelmes és már egy jól működő webshop is jó kedvet tud neki okozni!

Visszatérve a történethez.

Felvettem a bukósisakot a fülhallgatóra és elindultunk haza. Van egy kedvenc szakaszunk, amit mindig elég gyorsan teszünk meg, mert 2 kilométer kihalt és sík egyenes. Itt történt meg a baj. Mivel nem hallottam a motorom nem tudtam, hogy mennyivel is száguldok, mert fül alapján és érzetre lőttem be mindig, sebességem.

Sajnos nem voltam elég gyors, ráadásul kacsáztam is az úton így egymásba mentünk cimbimmel, mert ő gyorsabban és egyenesen jött utánam. Borultunk is rendesen, én arccal előre, ő pedig tarkóval érte a földet. Egyetlen szerencsénk az volt, hogy motoros bukósisak védte mind kettőnk fejét. Így igazából épségben megúsztuk, kisebb sérülésekkel. Kellett pár perc még felfogtuk mi történt, de utána összenéztünk és kacagtunk. Mi mást tehet ilyenkor két barát?!

A motorom első kereke sínylette meg az egészet, így egy jó ideig nem lesz száguldozás. Örülök, hogy túléltük és azóta kampányolok a bukósisakok mellett, ha társaságban vagyok, mert hasznossága felbecsülhetetlen!

Amikor másnak ajánlom a fejvédő sisakot, mindig megemlítem mellé azt a boltot is, ahonnan rendelte barátnőm az enyémet, mert tényleg az életemet, vagy legalább is az épségben maradt arcomat köszönhetem!  A motoros bukósisak használata kötelező, mert ilyen esetekben életmentő!

Ne a védelmeden spórolj, inkább arra költsd félretett pénzed!