Motoros lett a haverom

A srácokkal van egy zenekarunk. Na, nem az a véresen komolyan vett fajta, inkább hobbi szinten kezeljük a dolgot. Én vagyok az énekes-gitáros, Misi a basszeros és Krisz a dobos. Nem rég kezdtük, és annyi az egész, hogy a kedvenc számainkat eljátsszuk együtt hetente egyszer, általában szombaton. Saját számaink még nincsenek, de van már pár kezdetleges szerzeményem, talán egyszer rendes dalok lesznek belőlük. Próbatermet is bérelünk a város szélén, hogy egyikünk családját és szomszédságát se kergessük az őrületbe. Amúgy a legtöbb szükséges eszközünk már megvan, nemrég érkezett meg az új hangfalam, úgy szól, mint valami álom. A neten rendeltem, viszonylag, a kategóriájához képest olcsón jutottam hozzá, ezzel nekem már minden felszerelésem megvan a zúzáshoz. A zenekar stílusa amúgy elég kevert, de talán a numetál áll hozzánk a legközelebb.

De nem az én hangfalam a legújabb fejlemény a zenekar életében, ugyan is a legutóbbi próbánkra Misi nem akárhogy érkezett, hanem motorral. Már rég óta szeretett volna egy saját mocit, kiskora óta nagy rajongója a vasparipáknak. Én személy szerint annyira nem értem ezt a hatalmas lelkesedést irántuk, de azt el kell ismernem, hogy nem utolsó élmény motorozni és a szerkó is elég menő.

Na, egy ilyen szerelésben állított be Misi is múlthét szombaton. Mondanom se kell, leesett az állunk. Tudtuk, hogy motoros babérokra törne, csak azt nem, hogy ilyen hamar. Vadonat új, kék-fekete motorja csak úgy szikrázott a napsütésben. Sajnos a márkájára nem emlékszem, de egy elég nagy járgányt sikerült beszereznie. És ahogy mondtam, a ruhája sem volt semmi. A motoros nadrágján és dzsekijén virított a Sixgear felirat. Ez a márka ugyan is a kedvence, már ezer éve kinézte magának, hogy biztosan innen fog rendelni, ha egyszer lesz motorja, azért, mert itt látta a legegyedibb cuccokat, pedig jó pár oldalt végigböngészett a neten. Azt mondta, egy laza 24 órát simán eltöltött az utóbbi időben a keresgéléssel, de ennél nem talált jobbat. És hát tényleg baromi jól nézett ki a szerelése, mint egy igazi vad motoros. Mielőtt nekikezdtünk volna a próbának, rákerestem a neten a Sixgear oldalára, mert kíváncsi voltam, a többi cuccuk is ilyen frankón néz-e ki. Hát, azt kell mondanom, hogy igen. Zseniális dolgokat gyártanak. Ráadásul az honlapjukon nem csak a termékeik vannak fent (amúgy iszonyatosan jól átlátható rendszerben), hanem pár szó a cégről és a gyártási folyamatokrtól.

Innen tudtam meg, hogy ez egy magyar cég, akik maguk tervezik a szereléseiket és ők is varrják és tesztelik őket. Plusz van egy olyan lap is, ahol a vásárlók a saját megjegyzéseiket és ötleteiket elküldhetik a Sixgearnek, és ők ezeket számításba veszik a következő kollekciójuknál, hogy minél inkább megfeleljen a vevőiknek. Ez nekem nagyon szimpatikus hozzáállás, hogy mernek segítséget kérni a vásárlóiktól, hogy minél inkább az ő igényeikhez igazíthassák a ruhákat. Hozzáállásból csillagos ötös.

Ugyan én nem értek ezekhez a ruhákhoz, de Misi azt mondta, hogy ár-érték arányban is kiváló ez a márka. A prémium minőségű cuccaikért korrekt árat kérnek, ami ugyan nem a legolcsóbb a piacon, de a minőségi termékek közül messze a legkedvezőbb.

Misi a próba után elvitt mindkettőnket egy-egy körre az új motorján, és öcsém, úgy suhan, mint kés a vajban. Marha jó élmény volt. Még Misi dzsekijét is felpróbálhattam, ami meglepően jól állt, bár azért annyira nem, hogy én is motorozásba kezdjek. Azt hiszem ez nem nekem való, maradok a négy kerekű járgányoknál.