A hobbik néha hasznosak is tudnak lenni

Nekem is és a férjemnek is olyan hobbink van, amiről nem értjük, hogy a másik hogy lelheti örömét benne. Nekem ilyen a lakberendezés, a férjemnek ilyenek a hangfelszerelési tárgyak. Képes nagyon sok pénzt kiadni egy – egy hangfalért, amiből már sok konfliktusunk adódott. De azóta ezt megbeszéltük és békében élünk egymás mellett, mert én ugyanezt csinálom pepitában, csak lakberendezési dolgokkal. Azonban volt már olyan, hogy nagy hasznát vettük a szenvedélyemnek. Ez az az eset volt, mikor felújítottuk a fürdőszobánkat, és én szokás szerint teljesen beleástam magam a témába.

A kutakodásomnak köszönhetően találtam rá egy olyan oldalra, ahonnan sok ihletet tudtam meríteni, ugyanis az egyik téma, amiről szerettem volna több információt gyűjteni, azok a fürdőszoba szőnyegek voltak. Tudtam, hogy a fürdőszoba szőnyeg szettek jól tudnak mutatni a helyiségben, de nem tudtam azt pontosan, hogy mik azok a szempontok, amit szem előtt kell tartani. Persze tisztában vagyok azzal, hogy fontos az összhatás, de oda kell figyelni arra is, hogy megfelelő anyagú legyen a szőnyeg, jó nedvszívó képességgel rendelkezzen és strapabíró legyen. Nem szerettem volna sokat takarítani, úgyhogy kizártam a fehér vagy a nagyon világos színű szőnyegeket.

Végül a férjem is belátta, hogy vannak azok az esetek, amikor hasznát lehet venni a szenvedélyemnek, és érdemes a tanácsaimra hallgatni!