Tintapatront például innen szoktam rendelni, mielőtt elfogyna

Általában mindennek megvan a specifikus webshopja, hogy mit honnan rendelek meg. Ahogyan a hangtechnikai felszerelésnek, úgy a tintapatronnak is, például ez: nyomtatoalkatresz.hu/patron/canon-patron.

A hangtechnikai cuccokat nézve már elég régóta megvan az az üzlet, ahonnan a leginkább érdemes szerintem rendelni. Ez egyébként egy belvárosi bolt, néha csak megrendelem a neten és személyesen be is megyek az adott termékért, de ha nagyobb eszközről van szó, mondjuk egy hangfalról, akkor inkább házhoz szoktam hozatni. Egészen egyszerűen csak azért, mert nehéz parkolni azon a környéken. Aztán tudjátok ki akarja utcákon keresztül cipelni a 40 kilós hangfalakat?! Amikor egy kattintás és ki is hozzák nekem, ráadásul ingyen…

Hasonló szemléletet kerestem, amikor azután böngésztem a neten, hogy honnét érdemes tintapatront rendelni. Így bukkantam rá a nyomtatoalkatresz.hu/patron/canon-patron oldalra, ahonnan nagyjából végtelen termék közül válogathatok, ráadásul ezek közül bármelyiket ingyen házhoz is szállítják.

Nem csak a Canon tintapatronokból van végtelen a webshopban, hanem sok más márkájú és típusú termékből is. Vagy ha mondjuk tonerre lenne szükség, abból is nagyon széles választékot lehet találni. Ahogyan a mindenféle kiegészítő termékekből is bőven van az oldalon. A hangtechnikai holmiknál is szeretem, hogyha többféle eszközt megkapok egy helyen.

Azt tudtátok, hogy nem csak eredeti, “márkás” termékek léteznek már, hanem szinte mindenből van utángyártott? Mármint, nyilván ez a jelenség már nagyon régóta létezik sok más területen, de én nem tudtam, hogy a nyomtatókat illetően is ennyire megvan már mindennek a béta verziója. Ez persze azt is jelenti, hogy mindennek megvan az olcsósított változata. Ez azért akkor, mikor több tízezreket hagyna ott az ember, szerintem nem rossz dolog. Már csak azért sem, mert ezek az utángyártott verziók is ugyanannyira megbízhatók minőségügyileg, mint egy bármilyen más eredeti megfelelő. A sztereotípiával ellentétben (ami akár így jogos is lehetne), itt nem arról van szó, hogy valami gagyit sóznak ránk hasonló néven, hanem inkább arról, hogy ezek a termékek ugyanarról a gyártósorról kerülnek le, csak nem teszik rájuk az adott márka címkéjét. És bumm, máris sokkal olcsóbban lehet hozzájutni ugyanahhoz a minőséghez.

Én például rendszeresen utángyártott termékeket rendelek. Tintapatronnál is megvan ez a lehetőség, ha egy kicsit böngésztek a nyomtatoalkatresz.hu/patron/canon-patron oldalon, akkor rátalálhattok ti is, de az igazán mellbevágón nagy különbségek a tonereknél vannak. Hatalmas összegeket lehet megspórolni egy-egy nem márkás termékkel, az életciklus viszont ugyanannyira hosszú és a nyomtatási minőségen sem látszik meg a különbség. Okkal merül fel mondjuk a kérdés ezek után, hogy de akkor mégis ki rendel eredeti terméket?! Azt gyanítom azok, akik nem mernek próbálkozni, illetve azok a nagyobb cégek, akik nem tehetik meg, vagy igazából mindegy nekik. Fura ezt leírni, de biztos vagyok benne, hogy ilyen is relatív sok van.

Én minden esetre nagyon élem ezt a lehetőséget, mert szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi az annyi. Nekem legalábbis biztos, hogy nem. Arról meg még nem is írtam, hogy mennyiségi kedvezmény is jár, hogyha már akár csak két darabot is rendelünk. Nem is kell teljesen ugyanolyannak lennie a terméknek, elég az is, hogyha a széria stimmel. Tehát egy konkrét példára nézve ezt a dolgot, akkor is jár a kedvezmény, hogyha egy tintapatronból többféle színűt rendelek meg, nem muszáj mindegyiknek feketének, vagy sárgának lennie.

Szerintem ez egy olyan lehetőség, amivel mindenképpen érdemes élni. Nagyon örülnék neki, hogyha a hangtechnikai eszközök között is volna ilyesmi. Például ha több kábelt rendelek, akkor kedvezőbb darabárral kapom őket. De ilyen sajnos még nem történt… Úgyhogy addig nincs más, örülök annak, hogy a nyomtatoalkatresz.hu-ról kedvezményesen tudok rendelni tintapatront, meg persze minden mást is. Hogyha sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, vagy épp ti is keresgélitek az ideális üzletet ilyen területen, akkor látogassatok el a nyomtatoalkatresz.hu/patron/canon-patron oldalra, ahol a Canon patronok mellett minden mást is találhattok.