Akkor a babakocsit olcsón kell megúsznunk, mert új hangrendszer is kell a házba…

Mondtam ezt a nem túl kedves mondatot páromnak nem olyan rég, mert kinéztem már életem hangrendszerét a legjobb üzletben, ahol ezzel foglalkoznak és törzsvásárló vagyok. Szeretem az olyan üzletet ahol az eladók szakértők, sőt egyenesen fanatikusak a témában, mert olyan dolgokat tudhatok meg a termékekről, amiket a gyártó nem akar meg osztani, pedig fontos szempont mérlegelésnél. Mert csak alapos tanulmányozás után lehet meghozni a döntésed, ha valami nagyobb szabásút szeretnél venni. Ezért nem értettem, amikor a barátnőm csak úgy benyögte, hogy venni kell egy új babakocsit.

Egyrészt azért volt furcsa, mert már másfél éves a gyerkőc, egy rozoga babakocsiba is kibírja az a kevés időt, ami ahhoz kell, hogy ne kelljen őt tologatni. Másrészt, mert egy elég drága babakocsit mutatott. Első ránézésre nem értettem, mit mutat, csak az árát láttam nagyon borsosnak, de mondta, hogy minőségi babakocsi olcsón nem létezik. Szívtam a fogam amiért a terveim romba dőlni látszódnak, mert mindig a nő akarata érvényesül, akár mennyire is próbál az ember ellene tenni. Kezdtem is volna a példabeszédbe, hogy a gyerkőc lassan már kész férfi, arra a maximum 2 évre nem vásárolunk új babakocsit…

A mondandóm közepén közbevágott és csak úgy ott hagyta nekem; – Ikrek!

A lélegzetem is elállt. Szó szerint, mert elájultam. Nem vagyok felkészülve még egy gyerekre, nem hogy egyből kettőre!  Azt tudatosult bennem, hogy egy iker babakocsit láttam a képen, amit aztán még egyszer szemügyre vettem, hátha sikerül valami pozitív érzést kiváltania. A hangcucc elvesztése hamar átalakult bennem meghatódottságra. Bővül megint a család és igen, meg fogok tenni a két új jövevényért is mindent, ha kell, akkor új hiper-szuper babaverdát is beszerzek nekik! A legnagyobb kényelmet, luxust kell megadni a gyerekeknek.

Feleségem elém tárta az exkluzív babakocsik világát, amiből azt vontam le, hogy nagyon sokára lesz új hangrendszer a házban, de egyáltalán nem bánom, hiszen most más a prioritásunk. Megteremteni és megadni majd mind a 3 gyereknek a legjobbat!