Egy hangszerbolt megnyitásához tőkére van szükség. Ezt a legrövidebb idő alatt ausztriai munkavállalással lehet megszerezni!

Egy új álmom született. Szeretnék egy kisebb magánvállalkozásba kezdeni, ami kimondottan hangszerek, hangfalak értékesítésével foglalkozna. Már beszéltem több haverommal is, akik szintén benne lennének ebbe az ötletbe, és együtt megnyithatnánk ezt a boltot. Hárman lennénk, akik közül ketten már sulis koruk óta zenélnek. Zoli már csak hobby szinten, illetve a közös sütögetések mellett szokta előkapni a gitárját, és együtt énekeljük az örökzöld slágereket a tábortűznél. Kristóf azonban a mai napig nyomja egy alternatív rock bandában, mint billentyűs. Nagyon ügyes, és valójában több hangszeren is profi módon tud játszani. Nemrégiben azonban elvesztette a főállását, és jelenleg csak a zene van a számára. Ez nagyon jól hangzik, azonban nem lehet olyan jól megélni belőle, mint ahogyan azt egy laikus gondolná. Így neki is nagyon jól jönne ez a plusz lehetőség.

Már csak az a gondunk, hogy egyelőre még nem rendelkezünk akkora anyagi tőkével, amely elegendő lenne ennek a vállalatnak a beindításához. Az én mostani munkahelyem szintén olyan, amit szívesen elhagynék már, a pénzre azonban szükség van. Hosszas mérlegelés után arra jutottunk, hogy kimegyek a nyári szezonra külföldre dolgozni. Ezt az ötletet felvetettem a főnökömnek is, aki bevallom egyáltalán nem örült ennek, valami oknál kifolyólag mégis azt mondta, hogy menjek, próbáljam meg, és ha mégse jönne be, akkor ő visszavár. Erre megmondom őszintén, nem számítottam. Így azonban még könnyebben vágok bele.

Hárman Zolival és Kristóffal összedugtuk a fejünket, és kitaláltuk, hogy mi lenne számomra a legalkalmasabb. Néztük a pénzt is, de azt is, hogy mi az, amit én elbírnék, és szívesen csinálnék. Az elsődleges szempontom az volt, hogy nem szeretnék messzire menni, tehát például Spanyolország, vagy Svédország szóba se jöhet. Így Kristóf kitalálta, hogy akkor menjek Ausztriába. Az elég közel van, és mégis jó pénzeket lehet ott keresni. Ez után jött Zoli azzal a hírrel, hogy megtalálta a megfelelő módszert, ami által kimehetnék. Itt olvasott az ausztriai munkákról, amelyek konkrétan a vendéglátásra korlátozódnak. Erről tudni kell, hogy nem a legegyszerűbb munkák közé tartozik, azonban nagyon jól megfizetik. Szóval jobban utána néztem én is annak, hogy mit is kínál ez az oldal. A munkavállaláshoz sem előző tapasztalat, sem szakképesítés nem szükséges az adott területeken, ők mindenre megtanítanak. Éppenséggel még diákként dolgoztam felszolgálóként, de az már nagyon régen volt. Ami viszont alapvető feltétel, az a német nyelvtudás. Ez szerintem teljesen logikus, és releváns elvárás. Nagy szerencsém van azzal, hogy vannak németországi rokonaim, akik nem beszélnek túl jól magyarul, ezért kénytelen voltam én megtanulni németül. Mivel nagyon jó kapcsolati viszonyt ápolunk, így gyakran beszélünk, tehát a nyelvtudásommal sincs baj.

Első körben csak annyi volt a dolgom, hogy jelentkezzek a szezonális programra, és most várom, hogy mi lesz tovább. A jelentkezés nagyon egyszerű volt, ugyan ezen az oldalon egy pár fontosabb adatot kellett megadnom magamról, illetve ki kellett választanom, hogy melyik szezonra mennék, és milyen munkakörben szeretnék dolgozni.

Ahogyan én olvastam, a későbbiekben majd segítenek egy jó, nyelvtanilag is helyes önéletrajzot, illetve motivációs levelet összehozni. Ami azonban engem a leginkább megfogott ebben a cégben az az, hogy a munkába állás után is lehet rájuk számítani. Ha például valami balul sülne el, akkor újrapályáztatásra is van lehetőség, méghozzá díjmentesen. Elsősorban felszolgáló állás érdekelne, de valójában nyitott vagyok más jellegű munkára is.

Ez a pár hónap távollét jól is fog jönni, én abszolút kalandként fogom fel az egészet. Ugyanakkor a barátaimat sem szeretném cserben hagyni, ezért rendesen fogok dolgozni, és igyekszem minél több pénzzel hazajönni, hogy beindíthassuk a kisvállalkozásunkat. Ők is megígérték, hogy amennyire tudnak spórolni fognak, hogy meg tudjanak takarítani valamennyi pénzt ebben a pár hónapban, amíg én távol leszek.

Remélem, hogy minden jól fog elsülni, és hamarosan új irányt vehet az életünk.