A sok hangfal miatt nagyobb lakásba kell költöznie a dj barátomnak

Az egyik közeli barátom hivatásos dj. Ezalatt nem azt értem, hogy néha elhívják egy-egy kisebb szórakozó helyre, hogy az előre összeállított lejátszási listáját benyomja, hanem rendszeresen hívják nevesebb helyekre, fesztiválokra, de persze barátok házibulijában is ő szokta szolgáltatni a zenét. Azért hívják őt ennyi helyre, mert nagyon jó ízlése és érzéke van, és több éves tapasztalattal rendelkezik. Profi eszközökkel, és nagy teljesítményű hangfalakkal is rendelkezik. Mivel halad a korral, mindig megveszi a legújabb, legjobb minőségű hangfalakat, és nem tud leállni vele. Éppen ezért már nem fér el tőlük a saját lakásában, így kénytelen azt eladni, és egy nagyobb helyre költözni.

Az elmúlt hetekben éppen azt próbálta kideríteni, hogyan is tudná minél hamarabb megtalálni az ideális vevőt, és mi is kell ahhoz, hogy gördülékenyen menjen az eladás. Ahhoz, hogy eladhassa a lakást, szükséges egy fontos dokumentum – ez pedig az energiatanúsítvány. Az energiatanúsítvány kiállítására azért van szükség, mert ez határozza meg a lakás energetikai teljesítőképességét. Minél magasabb besorolást kap az ingatlan, annál nagyobb az értéke, és annál több pénzt tud érte elkérni a tulajdonosa.

Talált is a barátom egy olyan céget, akik a felmérést követően 24 órán belül már nem csak kiállítják, hanem ki is szállítják neki a tanúsítványt, mindenféle felár nélkül. A kiállítás folyamata így néz ki: felhívja őket, megbeszélik az időpontot, a lakás paramétereit, majd kimegy a mérnök. A mérnök elvégzi a méréseket, továbbítja az adatokat, és másnap már meg is van az energetikai tanúsítvány. Szükség esetén akár még 12 (!) órán belül is el tudják juttatni az ügyfélhez elektronikus úton. A dj barátom már be is szerezte ezt a papírt, most már csak várja a lakás iránt érdeklődőket. Bízom benne, hogy hamarosan nyélbe tudja ütni az üzletet, bár a sok hangfal elcipelésére remélem már felkészült lelkiekben.