Dupla haszon

Nemrég kezdődött el az iskola, de a fiam már most tudja, hogy karácsonyra hangfalakat szeretne. Végül is nem tartottam bajnak, hogy ennyivel az ünnep előtt tudtam, mit szeretne, így volt esélyem olcsóbban beszerezni a leértékelős napokon. Persze ő nem gondolta volna, hogy tényleg meg is kapja tőlünk ajándékba, de hát nincs mit tenni, én is a technikai kütyük szerelmese vagyok, ezt ő is örökölte. Lényeg, ami lényeg, elkezdtem keresgélni a neten, hátha találok online rendelési lehetőséget és akkor nem kell a tömegben vásárolgatnom, hanem otthonról kényelmesen el tudom intézni, sőt még cipelni se kell, mert házhoz szállítják.

Miközben hangfalakat keresgéltem, megláttam az elektromospadlofutes.info hirdetését. Amúgy is a fejemben volt, hogy esetleg az épülő házunkban lehetne padlófűtés, de minden lehetőséget igyekeztem felmérni. Szerencse, hogy akkor megtaláltam ezt az oldalt, mert sikerült olyan információk birtokába kerülnöm, amik tényleg segítettek a döntésben. Igyekeztem mindenről alaposan tájékozódni. Ezzel azért valamelyest hátrébb szorítottam a hangtechnikai eszközök keresgélését ugyan, de elárulhatom előre talán, hogy a story-m vége happy end lesz.

Az oldalon megtudtam, hogy ezzel a lehetőséggel járok a legjobban, ugyanis energiatudatossága révén a fűtő szerkezet költséghatékony is és képes leszek elkerülni az óriási fűtési számlákat, amit a radiátoros fűtés okozott. Az utóbbi módszerrel szemben azért is jobb az elektromos fűtés, hiszen teljes mértékben biztonságos, nem kell félni attól, hogy esetleg megroncsolja az újonnan a házba kerülő burkolatot és az emberre sem veszélyes, ráadásul a szén-monoxid mérgezéstől sem kell félni. Maximum harminc fokra melegszik fel és nem a levegőt melegíti ezzel, hanem a házban tartózkodókat. Egyébként kialakításának köszönhetően környezetbarát is. Sőt használható napelemekkel összhangban, amivel gyakorlatilag képes teljesen eltűntetni a fűtési költségeket. Szerencsére úgy terveztük a házat, hogy vannak benne napkollektorok is.

Nem sokat haboztam azzal, hogy a család elé vigyem az újdonsült „találásom”. Mivel mindenkinek tetszett az elmondottak alapján, amit mutattam, ezért amint lehetett kértem árajánlatot is. Nagyon gyors választ kaptam és ezután el is indult a folyamat. Egy nagyon profi csapat kijött helyszíni szemlére, hogy mindent ellenőrizzen. Nem sokkal később a még épülő házba be is szerelték nekünk az elektromos padlófűtést. Annyira gyorsak és tapasztaltak voltak a mesterek, akik nálunk dolgoztak a fűtésen, hogy a munkálatokkal sem kellett leállni. Szerencsére a házépítők is rendkívül jól dolgoztak, így az ünnepeket már az új házunkban tölthettük. Abban az új házban, ahol már ment az elektromos fűtés és a zene a fiam új hangfalán, amit karácsonyra kapott. Tapasztalatból mondhatom, hogy a költségeink tényleg csökkentek és azóta is zavartalanul működik a fűtő rendszerünk, nem kell aggódjunk semmi miatt, hiszen ez a cég aztán tudja mit csinál.