Hogyan vettem át a hangszerboltot

Rockzenészként elég rendszertelen életet élek, hiszen a koncertek általában este kezdődnek, és sokszor hajnalig eltartanak. A külsőm sem tükröz valami rendes, mármint rendszerető és harmonikus személyiséget, mint ahogy az általában lenni szökött a műfajban. Szegecsek, bőrkabát, katonai bakancs, hosszú haj – a stílusomra sok mindent lehet mondani, de a fenti szavakat biztosan nem. De persze ez köztudott, én meg, mondhatni – legalábbis a megjelenésemet, külsőségeket tekintve – megfelelek a sztereotípiáknak.

Szóval a legtöbb ember egyáltalán nem mondaná rám azt, hogy biztos nagyon megbízható és összeszedett figura vagyok, és azt sem feltételeznék rólam, hogy számomra is fontos a biztonság és az átláthatóság, pedig ez így van, főleg, ha üzletről van szó.

Ezért amikor az apám nyugdíjba vonult, és rám akarta bízni a hangszerbolt vezetését, amiben amúgy is évek óta nagyon sokat és gyakran dolgoztam, számomra is fontos volt, hogy az egész generációváltási folyamat zökkenőmentesen menjen végbe. Annyi rémtörténetet hallani erről! Nem akartam, hogy apám és köztem bármiféle konfliktus alakuljon ki emiatt, vagy hogy valami kimondatlanul maradjon. Ezért fordultam egy olyan céghez, amely kis- és középvállalkozások generációváltását segíti igényre szabott, hatékony módon.

Nagyon örülök, hogy így döntöttem, mert rengeteg problémát megelőztünk ezzel. A tulajdonos- és vezetőváltás is minden gond nélkül ment végbe és a hangszerbolt azóta is jól működik, apám pedig boldogan élvezi a jól megérdemelt pihenést, anélkül hogy egy cseppet is aggódna az üzlet miatt vagy miattam. Tudja, hogy minden rendben van, és a vásárlói meg az élete munkájával felépített egész vállalkozás körül minden rendben, és az egész jó kezekben van.