De Nehéz az iskolatáska… Főleg, ha hangfal van benne!

Minden házibuli alapkelléke a hangfal. Nem is tudok már úgy elképzelni egy baráti összejövetelt, hogy nem fektetünk elég hangsúlyt az audio technikára.

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem alapvető, hogyha bulit tartok, vagy csak buliba megyek, akkor jó legyen a zene. Nem csak stílusát és hangzását tekintve, hanem a minőség tekintetében is. Nagyon zavaró tud lenni, mikor elmegyek valahova, mondjuk egy barátomhoz, és a hangulatot az teszi tönkre, hogy olyan a zene, mintha kaputelefonnal lenne lejátszva.

Nekem akkor is nagyon fontos a technika, mikor otthon nézem a TV-t, vagy csak saját szórakozásomra hallgatok egy kis zenét. Régebben egészen elképzelhetetlennek tűnt például, hogy valakinek olyan házimozi rendszere legyen, aminek a hangszórói megszégyenítik a nagy mozitermekét, vagy hogy a rádiós minőségen jóval túlmutatva otthon is stúdió minőségben tudjuk lejátszani a kedvenc zeneszámainkat. Szerencsére a technológia az utóbbi években minden téren fejlődésnek indult, így már nem kell csak a TV beépített, kifejezetten rossz hangszórójára hagyatkoznunk, hogyha egy zenecsatornát szeretnénk nézni, vagy ha meg akarjuk osztani rajta a kedvenc lejátszási listáinkat. Már rengetegféle hangszórót lehet kapni, néha kifejezetten olcsón is, amikkel sokkal magasabb szintre emelhetjük az otthoni zenehallgatást, vagy akár TV nézést. Gyakorlatilag bármit.

Egy jó hangszóró akkor is fontos, hogyha például autóval megyünk valahova. Nem ritka manapság, hogy az autók gyári hangszóróit sokkal jobbakra cserélik, és ezzel sokkal kellemesebbé teszik a hosszú utazásokat. Mert nem mindegy, hogy milyen minőségben hallgatjuk a kedvenc kocsikázós zenéinket, akár órákon keresztül.

Aztán ez az egész hangtechnika új szintre lépett, mikor megjelentek a hordozható, bluetooth-os hangszórók, onnantól kezdve a jó hangzáshoz nem kellett hatalmas nagy felszerelés, az egész szerkezet akkora, hogy elfér egy zsebben. Persze, hiába hihetetlen jó ezeknek a hangszóróknak a hangzásvilága, azért mégsem hasonlítható össze egy sokkal komolyabb, vagy sokkal nagyobb hangszóró teljesítményével. Így a praktikus bluetooth speaker-ek helyett célszerű beruházni valami sokkal komolyabbra, ha az ember tényleg jó minőségben szeretne zenét hallgatni.

Az egyik ismerősöm kertipartyt szeretett volna tartani, amint bejött a jó idő, és ehhez kérte a segítségemet. Nem szerette volna valami gagyi hangszóróval égetni magát a többiek előtt, azt szerette volna, hogy ne csak az ételek, hanem a hangulat is tökéletes legyen. A tökéletes hangulathoz pedig jó zene is szükségeltetik, amint már írtam, jó minőségben, ezért fordult hozzám.

Nekem megvan minden eszközöm ahhoz, hogy a bulit zenei szempontból is felejthetetlenné tegyük. De nemrégiben elromlott az autóm, és túl messze lakik tőlem ahhoz, hogy csak úgy, kézben vigyem el hozzá a hangszórókat, így aztán olyan megoldást kellett keresnem, amivel biztosan át tudom juttatni hozzájuk a hangszórókat.

Persze, ez nem valami nehéz, ha van az embernek megfelelő méretű táskája, de nekem csak bőröndöm volt, ami viszont túl nagynak bizonyult, és közlekedni sem a legkellemesebb vele. Végül oda jutottam hosszas gondolkozás és tervezgetés után, hogy iskolatáskában fogom átszállítani a berendezéseket a barátomhoz.

Egy átlagos iskolatáska éppen megfelelő méretű ahhoz, hogy a kedvenc hangszóróimat kényelmesen belepakoljam és a szállítás is kifejezetten könnyű vele, hiszen naponta pármillió diák iskolatáskával szeli át a városokat, hogy eljusson az oktatás színterére.

Sajnos a beosztásom a munkahelyemen nem tette lehetővé a buli előtti héten, hogy elmenjek vásárolni, iskolatáskákat keresni. Így kellett egy olyan hely, ahol elég sok iskolatáska kapható, és a kínálatukban biztosan találok méretben é stílusban is megfelelő táskát.

Így keveredtem a jatekwevshop.eu oldalra, ahol rengeteg iskolatáska kapható, kifejezetten sok stílusban és méretben. Nagyon sok szín közül tudtam válogatni, illetve egészen ismert márkák iskolatáskái is megtalálhatóak náluk. És persze ami a szempontomból a leglényegesebb volt, hogy szállítanak házhoz, méghozzá szerintem rekord gyorsan.

A táskákat le tudtam szűrni gyártó, szín és mesefigura szerint is, de amint az iskolatáska fülre tévedünk, az oldal maga is 3 kategóriába szedi számunkra a releváns találatokat. Mivel mégiscsak felnőtt vagyok, nem vonzottak annyira a mesefigurák, így azt választottam ki, hogy középiskolás hátizsákokat mutasson nekem a rendszer és ezek közül választottam ki azt, ami méretben és stílusban is legjobban megfelelt nekem.

Így jutottam hozzá egy olyan iskolatáskához, ami minden szempontból tökéletes. Nagyon hamar megérkezett, és pont belefértek a kedvenc hangszóróim és kábeleim is. Az oldalon sok mindent lehet kapni, és sokkal nagyobb a kínálata, mint a rendes boltoknak. Ráadásul, úgy is simán tudtam vásárolni, hogy abban az időben, mikor megrendeltem a táskát, a hagyományos boltok nem is voltak nyitva.

Ezért szeretem ennyire a webshopokat, mert akkor vásárolok, amikor csak akarok, sokkal kényelmesebb, és a választékuk is általában sokkal jobb. Teljesen meg vagyok elégedve ezzel az oldallal, és nem csak iskolatáska tekintetben. Rengeteg játékot is és tanszert is árulnak, így a gyerekes családoknak sok fejfájást és boltba utazással töltött órát tud megspórolni.

A kerti partiról pedig csak annyit mondanék, hogy őrületesen jól sikerült, elképesztően jó volt a zene, a hangulat, és a hangszóróim nagyon nagy sikert arattak. Máskor is el tudom majd vinni őket az új iskolatáska segítségével akkor is, ha az autóm nem működik és végig kell cipelnem a városon. Az iskolatáska, amit vettem, nagyon strapabírónak tűnik a játékwebshopon ugyanis erre is figyelnek. Jó minőségű termékeket árulnak, az itt vásárolt kényelmes iskolatáska pedig nagyon megbízható, remekül funkcionál akkor is, ha nem tankönyveket, hanem hangszórókat cipelek benne, a fél városon keresztül.