Hogyha koncertre mennél

Ugye mennyire fáj, amikor szeretnél elmenni a várva várt koncertre, de nincs pénz, nemhogy a belépőre, hanem még egy sörre sem a büfében? Ezt a kínos érzést legutóbb diákként éltem át, amikor a szüleim már megvonták tőlem a kegyeiket, és el kellett kezdenem megállnom a saját lábamon. Hogyha te is hasonló cipőben jársz, azaz diák vagy, és imádod a koncerteket, amire magadnak kell előteremtened a pénzt, akkor jó hírem van. A fiam köreiben terjed egyre jobban ennek az iskolaszövetkezetnek a híre, amit úgy hívnak, hogy TopiWork Iskolaszövetkezet.

A jelentkezés teljesen egyszerű. Nézz szét az oldalon. Van itt mindenféle, fizikai munka, szakmai meló, otthonról végezhető munka, és effélék. Ha valamelyik megtetszik, kattints rá, olvasd végig, s ha megfelel, akkor már tudsz is jelentkezni. Egy kattintás. Ennyi az egész. Jó, persze meg kell adni néhány személyes adatot, hogy tudják egyáltalán, hogy ki jelentkezett hozzájuk, de dióhéjban tényleg ennyiről van szó. Elküldöd az önéletrajzod, a megadott elérhetőségeden megkeresnek, beszélgettek, és ha szimpatikus a munka a szóbeli ismertetés után is, és te is megfelelsz a munka feltételeinek, továbbítják a jelentkezésed a munkáltató felé. Kb. egy hét, és felveszik veled a kapcsolatot, majd ha minden jól ment, lezajlott az interjú, gyorsan rögzítik az adataidat, és már munkába is lehet állni. Hát ennyi lenne. Ugye, nem nagy ár a kedvenc bandádért?

Nyilván nem csak a bandáról van szó (hanem a sörről is, haha). Na de komolyan. Jó látni, hogy a fiam kis baráti köre megférfiasodott. Felelősségteljes, dolgozó emberek. Máshogy gondolkodnak, mint egy éve. A kapcsolataik megváltoztak, mindenféle emberekkel kerülnek kapcsolatba, nem csak a korosztályuk tagjaival. Jellemformáló ez, az biztos. A TopiWork Iskolaszövetkezet pedig leveszi a diákok válláról a terhet, hogy felnőtteknek szóló állásportálokon böngésszenek, és belefussanak mindenféle kamu hirdetésekbe. Én magam is nyugodtabb vagyok így, ha a fiam a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalát nézegeti, ahol fixen valós, megbízható cégek hirdetnek, ellenőrizhető adatokkal.

Arról nem is beszélve, hogy ezek olyan cégek, ahol tényleg jó dolgozni. Az ember büszkén húzhatja ki magát, ha ilyen helyre felvették. Így hát csak biztatni tudom az ifjúságot, hasznosítsák az idejüket, élvezzék a fiatalságukat, de gondolkodjanak hosszútávon. Kezdjék megalapozni a jövőjüket. Remek lehetőségek kínálkoznak, ragadják meg őket. Nem lesznek kétszer fiatalok, hogy közhelyekkel éljek. Utólag bánhatja az ember, hogy hagyta elszaladni az időt. Pedig csak kis fejszámolás kell ahhoz, hogy összematekozzuk, hogyha van egy havi fix megtakarítása valakinek diákkorától kezdve, milyen szép summa lesz abból, mire érettebb korba ér.

Mellesleg a TopiWork Iskolaszövetkezet azért is jó választás, mert budapesti munkák bőven vannak, de mindenfelé, máshová is lehet jelentkezni dolgozni. Ez azért fontos, mert például a fiam barátai közt több a kollégista, aki ugyan Budapesten lakik, de nyáron hazamegy vidékre. Ez a rugalmasság viszont segít, hogy ne csak egy szezonra tudjon a kollégista diák munkát vállalni, hiszen nyárra épp úgy találni fog valamit szülővárosában, mint ahogy tanévközben itt, Budapesten. Ez elég szerencsés dolog.

A TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán lehet olvasni azt is, hogy az iskolaszövetkezetekre vonatkozó jogszabályok miatt kedvezőbb adózásban részesülnek a dolgozók, tehát magasabb bért kaphatnak. Szóval ezért vannak oda annyira ezért a TopiWorkért a fiam haverjai! Szakmai fejlődés, aztán koncert sörrel. Jól hangzik. Bárcsak diák lennék én is!